Slaap lekker!
Tegenwoordig lijkt er voor bijna alles in het leven een app of gadget te zijn, maar niet overal wil je je bed voor uit komen. Met deze selectie kom je zéker je bed niet meer uit, omdat ze een goede nachtrust en een heerlijke slaap bevorderen.

Slaapverwekkende robot

Lepeltje-lepeltje liggen met een robot klinkt misschien vreemd, maar Somnox is geen gewone robot. Somnox heeft de vorm van een grote kidneyboon en is heerlijk zacht. De robot „ademt“ als het ware in je armen. Wanneer je je adem met het ritme van de robot synchroniseert, zal Somnox je begeleiden in je slaap. De robot is ontwikkeld door Nederlandse ingenieursstudenten. Zij hebben een gepersonaliseerde app ontwikkeld waarmee je kunt beslissen of je een „dutje wilt doen“, wilt „slapen“ of gewoon wilt „ontspannen“. Je robo-bedmaatje kan je ook door meditatie leiden en slaapliedjes of witte ruis afspelen.

Prijs: €530, meetsomnox.com


Nooit meer snurken

Snurken en slapen zijn geen goede bedpartners. Smart Nora is een eenvoudige oplossing tegen snurken waardoor beperkende mondbeschermers of neusstrips tot het verleden behoren. Bij het eerste snurkgeluid zet de Smart Nora uit en blaast je kussen op. Hierdoor worden je hoofd en nek zachtjes in beweging gebracht, zodat je weer geruisloos kunt ademen. Het apparaat bestaat uit een compacte kusseninzet en een snurkmonitor ter grootte van een handpalm. Frequente gebruikers over de hele wereld beweren dat het relaties heeft weten te redden!

Prijs: €252, smartnora.com


Het juiste licht

My Dodow is ontwikkeld door drie vrienden die kampten met slapeloosheid. Het apparaatje maakt gebruik van een metronoomtechnologie, waarbij het zachtjes een blauw licht op het plafond pulseert. Je ademhaling past zich aan, je uitademingen zijn langer en daardoor ontspant je je beter. Druk één keer op het apparaatje voor de acht-minuten modus, twee keer voor de twintig-minuten modus, en My Dodow schakelt vervolgens automatisch uit. Het licht is dimbaar, om te voorkomen dat je je slaappartners stoort.

Prijs: €54, mydodow.com


ADVERTENTIE

China Southern

China Southern Airlines (CZ) biedt reizigers directe vluchten van en naar China met goede aansluitingen wereldwijd. Tevens biedt CZ samen met haar codeshare partners meer bestemmingen aan. Of je een meeting hebt in Tokyo of een business trip naar Hanoi; Guangzhou is de hub naar veel bestemmingen binnen Azië en Oceanië.

Amsterdam

Vanaf Schiphol Airport gaan er dagelijkse vluchten richting Guangzhou en Beijing. De vluchten worden uitgevoerd met een A330en vanaf oktober zet CZ de Dreamliner in op de route naar Guangzhou.

‘Op alle long-haul vluchten bieden we flatbed service, zodat de reiziger uitgerust op haar/zijn bestemming aankomt.’


Beter slapen

De ontwikkelaars van het Remee-slaapmasker willen niet alleen dat je beter slaapt – ze willen ook je dromen verbeteren. Remee is uitgerust met verstelbare LED’s, die in aanpasbare patronen pulseren om je REM-slaap te verbeteren. Het slaapmasker weegt minder dan 28 gram en is compact genoeg om overal mee naartoe te nemen.

Prijs: €81, sleepwithremee.com


Een welriekende slaap

In het oude Griekenland was Hippocrates een grote fan van de ontspannende en herstellende gezondheidsvoordelen van etherische oliën, vergelijkbaar met aromatherapie. Vandaag de dag zijn er moderne geurverspreiders. De draagbare verstuiver van This Works zal je hotelkamer heerlijk laten ruiken en vullen met een slaapverwekkende mist. Geniet van mengsels van lavendel en sinaasappel, of cederhout en bergamot van de ceder, die het natuurlijke slaapproces bevorderen.

Prijs: €61, thisworks.com


Vaarwel drukke hersens

Slaap lijkt een verre droom als je hersenen niet tot rust komen. Was er maar een manier om onze mentale schakelaar om zetten. Gelukkig is er Calm, die ook wel de „gelukkigste app ter wereld“ werd genoemd door het Center for Humane Technology. Calm is perfect voor iedereen die kennis wil maken met „mindfulness“. Iedereen, van beginner tot zenmeester, kan rust vinden met behulp van de meer dan honderd geleide meditaties. De app heeft ook geleidde stretches van tien minuten om te ontspannen voor het slapengaan, slaapverhalen en rustgevende muziek.

Prijs: €252, calm.com

Photos: PR

Blijf op de hoogte

Wilt u de volgende editie van Connect magazine automatisch in uw mailbox ontvangen? Meld u dan nu aan!

Meld mij aan