What’s On
Het laatste nieuws uit de zakenreiswereld

Digitaal shoppen op Schiphol

Supermarktketen Albert Heijn heeft een digitale winkel geopend op luchthaven Schiphol. Bezoekers van de luchthaven kunnen hier snel en gemakkelijk winkelen zonder gebruik te maken van een kassa. Bij de deur van de winkel scan je eenmalig je betaalpas. Vervolgens pak je je benodigde producten, stopt ze in je tas en loop je naar buiten. De boodschappen die worden meegenomen, worden automatisch geregistreerd en betaald. De digitale supermarkt is te vinden op het Jan Dellaertplein voor Schiphol Plaza gedurende een testperiode van twee maanden, tot eind januari 2020.


Grootste pijnpunten van zakenreizigers

Zakenreizigers hebben het meeste moeite met de impact die hun gereis heeft op hun gezinsleven. 22% van de zakenreizigers is van mening dat de reis een negatief effect heeft op het gezinsleven. En 21% is bang dat de familie die thuisblijft vreest dat de reiziger het leuker vindt om onderweg te zijn, dan tijd door te brengen met de familie. Dit blijkt uit een onafhankelijk onderzoek van CWT naar de grootste pijnpunten van zakenreizigers.

Ook op professioneel vlak zijn er zorgen: 22% van de zakenreizigers voelt zich schuldig over de collega’s die het werk over moeten nemen als ze op reis zijn. ‘De positieve punten van zakenreizen wegen voor veel reizigers op zowel professioneel (92%) als op persoonlijk (82%) vlak zwaarder dan de negatieve punten.
Meer info


ADVERTENTIE

China Southern

China Southern Airlines (CZ) biedt reizigers directe vluchten van en naar China met goede aansluitingen wereldwijd. Tevens biedt CZ samen met haar codeshare partners meer bestemmingen aan. Of je een meeting hebt in Tokyo of een business trip naar Hanoi; Guangzhou is de hub naar veel bestemmingen binnen Azië en Oceanië.

Amsterdam

Vanaf Schiphol Airport gaan er dagelijkse vluchten richting Guangzhou en Beijing. De vluchten worden uitgevoerd met een A330 en vanaf oktober zet CZ de Dreamliner in op de route naar Guangzhou.


Metro mogelijk naar Schiphol

Er komt mogelijk een metroverbinding naar luchthaven Schiphol. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur & Waterstaat) wil hier eind 2020 een besluit over nemen. Dit liet zij in november weten in een commissievergadering van de Tweede Kamer. De Amsterdamse Noord-Zuidlijn zou dan worden doorgetrokken naar de luchthaven. Dit ontlast het treinverkeer naar Schiphol. Ook kunnen toeristen dan zonder overstap naar een groot aantal bestemmingen in de Amsterdamse binnenstad reizen.

Photos: istock, Albert Heijn

Blijf op de hoogte

Wilt u de volgende editie van Connect magazine automatisch in uw mailbox ontvangen? Meld u dan nu aan!

Meld mij aan