What’s On
Het laatste nieuws uit de zakenreiswereld

ACTE Amsterdam Global Summit

ACTE Global (Association of Corporate Travel Executives) strijkt dit jaar van 23 tot en met 25 oktober 2019 neer in Amsterdam voor de organisatie van de ACTE Global Summit. Op het ACTE-evenement komen onder andere travel buyers en suppliers samen om over de nieuwste trends en ontwikkelingen in de industrie te spreken. Tijdens het ACTE-evenement zal CWT een belangrijke rol vervullen en onder meer twee educatiesessies verzorgen.

De markt voor zakenreizen is constant aan verandering onderhevig en bij CWT helpen we u mee te veranderen. Wij zien het grotere geheel en erkennen als geen ander dat onze reizigers dé werknemers van uw bedrijf zijn. Daarnaast weten we dat het beheer ervan niet altijd eenvoudig is. Het is niet altijd eenvoudig om uw reisprogramma en de wensen van uw reizende werknemers in goede banen te leiden.
Ontmoet ons op ACTE Amsterdam op 23-25 oktober 2019 om meer te weten te komen en een frisse kijk te krijgen op uw reis- en vergaderprogramma.

Meer informatie


Zes apps voor de buitenlandse reiziger in China

Reizen door China zonder de Chinese taal machtig te zijn, kan soms erg afschrikwekkend zijn. Wanneer u geen Putonghua (standaard Chinees) spreekt, is het best moeilijk om de weg te vinden. Veel locals spreken geen Engels en er zijn weinig correct vertaalde Engelse borden, zeker niet in de kleinere steden en dorpen. De site Business Traveller verzamelde zes praktische apps die het leven van de reiziger in China een stuk makkelijker maken.


Londen op één

Het CWT Meetings & Events-rapport 2019 voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika laat een nieuwe top 10 zien. De hoogste binnenkomer op de evenementenlijst is Hamburg op de vijfde plaats, gevolgd door Wenen in Oostenrijk op de zesde en Stockholm in Zweden op de zevende plaats. Het rapport laat ook zien dat in de gehele EMEA-regio de kosten per deelnemer per dag gestegen zijn, met een gemiddelde van 255 dollar (225 euro) per dag. Londen behoudt zijn nummer één-positie in de lijst,hoewel potentiële problemen met de grenscontrole door de voortdurende onzekerheid rondom de Brexit onzekerheid creëren voor de Britse hoofdstad als de belangrijkste bestemming voor evenementen en bijeenkomsten.

Top 10 steden in Europa

1. Londen, Engeland          6. Wenen, Oostenrijk
2. Moskou, Rusland            7. Stockholm, Zweden
3. Barcelona, Spanje          8. Keulen, Duitsland
4. Berlijn, Duitsland            9. Parijs, Frankrijk
5. Hamburg, Duitsland    10. Frankfurt, Duitsland


ADVERTENTIE

Fast Forward naar Frankfurt

Stel je wilt naar Frankfurt, dan doe je er slim aan om met ICE te reizen. Dat is sneller en comfortabeler dan reizen per auto of vliegtuig. Dat geldt zeker voor trips tot 700 km en dus ook Frankfurt. Dan blijkt reizen over rails doorgaans de snelste manier omdat je in hartje centrum – of zo je wilt – bij de luchthaven aankomt. Je reist rechtstreeks van Amsterdam naar Frankfurt centrum in 3:55 uur.

Strek je benen, haal je e-mail binnen, kijk een film of lees wat terwijl het landschap in fast forward met 300 km per uur aan je voorbij trekt.


’s Werelds meest waardevolle paspoorten

Japan en Singapore delen nu de eerste plaats als landen met de meest waardevolle paspoorten ter wereld. Reizigers in het bezit van een paspoort uit een van deze landen kunnen naar 189 bestemmingen reizen zonder vooraf een visum te hoeven kopen of kunnen dit simpelweg bij aankomst op de bestemming regelen. Nadat Japan en Singapore dit jaar toegang kregen tot Oezbekistan, verdrongen de landen hiermee Duitsland naar de tweede plaats in de Henley Passport Index. Duitsland deelt deze plek met Zuid-Korea en Finland. De index is gebaseerd op de gegevens van de International Air Transport Association. De derde plaats wordt gedeeld door drie EU-lidstaten: Denemarken, Italië en Luxemburg. Nederland staat op de vijfde plaats in de index.


Bespaar tot 2% op reiskosten met CWT Price Tracker

CWT Price Tracker heeft zich inmiddels volop bewezen en leverde klanten al een besparing op tot 2% van de totale reiskosten.

Momenteel boeken CWT-medewerkers ongeveer 1 op de 20 vlucht- of hotelreserveringen handmatig om tegen een lager tarief. De CWT Price Tracking tool houdt voortdurend de prijzen van vluchten en hotelkamers in de gaten en vergelijkt deze met bestaande boekingen. Wanneer de tool besparingen vaststelt, worden bestaande boekingen automatisch geannuleerd of omgeboekt tegen lagere tarieven. Besparingen kunnen tot 24 uur voor reistijd geïdentificeerd worden, zodat u geen geld op tafel laat liggen. De tool is ontwikkeld in samenwerking met Yapta en werkt 24 uur per dag, 7 dagen per week.


ADVERTENTIE

United Polaris lounge in SFO: beste Business Class Lounge ter wereld

Onlangs werd de United Polaris lounge op San Francisco Intl Airport uitgeroepen tot de beste Business Class Lounge ter wereld door de 2019 World Airline Awards van Skytrax.
In de United Polaris lounges, die ook in Chicago O’Hare, NewYork/Newark, Houston en Los Angeles toegankelijk zijn, kunnen business class reizigers voor hun vlucht à la carte dineren, of gebruik maken van privé bedden en spa-achtige douches.
United biedt sinds maart een nieuwe non-stop seizoensverbinding tussen Amsterdam en San Francisco. De vluchten worden dagelijks uitgevoerd t/m 26 oktober met B787-9 toestellen.


Geen begrenzing voor Dubai Airport

The sky is the limit? Voor zakenreizen van en naar de Verenigde Arabische Emiraten misschien niet. Hoewel Dubai Airport pas in 2010 is geopend, is het al van plan om zogenaamde Multi-Mode Super Port-faciliteiten te installeren op zijn Al-Maktoum International Airport voor het faciliteren van super- en hypersonische vliegtuigen en zelfs raketten. Al-Maktoum moet het ruimtevaartcentrum voor raketten worden, in wat de regering van Dubai “futuristische Cosmotropolis” noemt. Er zijn supersonische business-jets en vliegtuigen in ontwikkeling en Boeing komt met een hypersonisch passagiersvliegtuig dat met vijf keer de snelheid van geluid reist. Hiermee wil de ambitieuze, snelgroeiende hub in het Midden-Oosten een centrum voor supersnel zakelijk reizen in de 21e eeuw worden.

Photos: iStock, Dubai Airport


ADVERTENTIE


Blijf op de hoogte

Wilt u de volgende editie van Connect magazine automatisch in uw mailbox ontvangen? Meld u dan nu aan!

Meld mij aan