Kunstzinnig overnachten
Als je goed zoekt, kan de keuze van een hotel ook een bijzondere, culturele ervaring worden. Wij nemen een kijkje in de meest indrukwekkende kunsthotels ter wereld.

Hotel Atelier sul Mare Art Hotel

Art Hotel Atelier sul Mare is een schitterend gelegen kusthotel op het Italiaanse eiland Sicilië. Een aantal internationale kunstenaars kreeg de opdracht om twintig kamers te transformeren naar state-of-the-art kunstruimtes. Bezoekers kunnen verblijven in kamers met houten sculpturen, handgemaakte meubels, muren gedecoreerd met hedendaagse kunstwerken of in kamers met geografische thema’s, zoals een op het Midden-Oosten geïnspireerde Hammam.

Hotel du Petit Moulin

Geschiedenis, cultuur en locatie staan voorop bij bezoekers van de Franse hoofdstad. In Hotel du Petit Moulin komen al deze aspecten samen. Het hotel is gelegen in een voormalige Parijse boulangerie, die werd bezocht door de fameuze schrijver Victor Hugo. Alle zestien kamers van dit zeventiende-eeuwse hotel zijn individueel ontworpen en voorzien van fantastische muurschilderingen.

The Exhibitionist Hotel

Het Londense Kensington is een cultureel centrum waar popsterren en kunstenaars leven en huisvest twee van de beste musea van de stad: het Victoria & Albert Museum en het Natural History Museum. Op loopafstand van deze musea ligt The Exhibitionist Hotel, gevestigd in een gerestaureerd 18e-eeuws huis. In de kamers van het hotel vindt u veel hedendaagse kunst en design, maar ook thematische kamers met betrekking tot onze planeet en natuur, en geschiedenis en politiek.

The Silo Hotel

The Silo Hotel wordt ook wel het meest exclusieve en luxueuze hotel van Kaapstad genoemd. Een voormalig graansilocomplex in de oudste stad van Zuid-Afrika is door ontwerper Thomas Heatherwick omgetoverd tot een modern hotel van wereldklasse. Het hotel is prachtig gelegen boven het Museum of Contemporary Art Africa, en heeft ook een eigen ondergrondse galerij, de Vault, waarin aanstormend Zuid-Afrikaans talent is te zien.

Henry Jones Art Hotel

Het Henry Jones Art Hotel beschikt over maar liefst 500 werken en neemt haar kunst uiterst serieus. Kunst wordt in het Henry Jones Art Hotel tentoongesteld in openbare ruimtes, bars, restaurants en alle kamers en suites. Dit hotel, gelegen aan het water, dateert uit 1823 en is altijd authentiek gebleven. Het hotel toont geen wereldberoemde stukken, maar werken van aanstormende en gevestigde kunstenaars uit Tasmanië.

Photos: PR, Andy Tyler, Alexandre Moulard , Mark Williams, Alamy


ADVERTENTIE


Blijf op de hoogte

Wilt u de volgende editie van Connect magazine automatisch in uw mailbox ontvangen? Meld u dan nu aan!

Meld mij aan