Groene gadgets
Veel vliegen en tot in de kleine uurtjes in uw hotelkamer in de weer zijn met energieverslindende apparaten, maakt u niet de ‘groenste’ reiziger. Met deze milieubewuste gadgets kun je als zakenreizigers echter goed voor de dag komen.

Is het een fles? Is het een boek?

De stijlvolle, BPA-vrije en navulbare Memobottle in boekformaat is ideaal om naast uw laptop of tablet mee te nemen. Het idee van de fles is ontstaan bij twee Australiërs die dol zijn op de oceanen. Zij stelden zichzelf als doel om de 75 miljard liter gebotteld water die jaarlijks wordt geconsumeerd te verminderen. Dankzij een crowdfundingactie konden ze hun product op de markt brengen. Voor elke verkochte Memobottle biedt het bedrijf ook iemand twee maanden toegang tot schoon water via water.org.

Prijs: € 22, memobottle.eu.com


Word je eigen oplader

De Matrix PowerWatch heeft slechts één ding nodig: lichaamswarmte. Met features als een calorieën- en stappenteller en een slaaptracker is dit slimme horloge een milieuvriendelijke manier om fit te blijven tijdens het reizen. De robuuste behuizing heeft een resolutie van 240 x 240, een reflecterend monochroom display en is waterdicht tot 50 meter.

Prijs: € 170, powerwatch.com


Slimme minikluis

Waar we ook heen reizen, voor zaken of plezier, we zijn constant op onze hoede of het wel veilig is om onze mobiele telefoons ergens achter te laten. Houdt u uw telefoon bij u als u bijvoorbeeld gaat zwemmen bij het strand of naar het toilet gaat in een restaurant? AquaVault’s FlexSafe+ is een draagbare kluis waarin u waardevolle spullen op zakformaat veilig kunt opbergen. De minikluis beschikt over een bewegingsalarm, is slagbestendig en waterdicht. En het beste van alles: hij komt met een eigen powerbank en back-up voor zonne-energie, zodat het alarm zich niet laat afweten door een lege batterij.

Prijs: € 135, theaquavault.com


Groen reizen – daar is een app voor

De gratis Oroeco-app is ontworpen door Nobelprijswinnende klimaatwetenschappers en maakt gebruikt van gegevens van de ‘Cool Climate’, een onderzoeksgroep van de Universiteit van Californië-Berkeley. De app geeft gepersonaliseerde, realtime suggesties om groener bezig te zijn, ook wanneer u op reis bent. De app beoordeelt uw ecologische voetafdruk, bijvoorbeeld bij het boodschappen doen, handelen in aandelen of als u gaat vliegenen. Op basis daarvan stelt de app groenere alternatieven voor. Daarnaast is de app verbonden met de non-profitorganisatie Impact Carbon, die helpt om direct uw impact op het milieu te compenseren door de aanschaf van schone ovens voor Afrikaanse gemeenschappen.

Gratis app, roeco.com


Zonnebaden

De nieuwe draagbare, draadloze en door zonne-energie aangedreven speaker van Soweiek heeft bijna alles wat mobiele mensen willen. Met een opgeladen batterij kun je tot 55 uur genieten van muziek met de beste geluidskwaliteit. De zon laadt de speaker vervolgens weer op. Met de powerbankfunctie laadt u ook uw smartphone, tablet of camera op. Afmetingen: 21 x 7 x 6,6 cm, gewicht: ongeveer 550 gram.

Prijs: € 60, soweiek.net

Photos: iStock, PR

Blijf op de hoogte

Wilt u de volgende editie van Connect magazine automatisch in uw mailbox ontvangen? Meld u dan nu aan!

Meld mij aan